A könyvelés lényegének összeállítása az Excel alkalmazás segítségével


A kimutatás összeállításához csak egy irányított szűrést kell elvégezni. Ezzel a művelettel a könyvelési kartonhoz tartozó összes tétel kiválasztásra kerül. A szűrés elvégzését követően az eljárás automatikusan összeállítja a kimutatást. A videó megtekintését követően nézze meg a Gyakran Feltett Kérdéseket is kicsit lejjebb.

Gyakran Feltett kérdések


Több mint 150 számlát tartalmaz a könyvelésem. Egyenként kell mindet átnéznem? Azt javasoljuk, hogy csak a vevőt a szállítót a pénzeszközöket (bank és pénztár) és a munkabért nézze meg. Ezek a számlák ugyanis kapcsolatba állnak a többi számlával, így egyszerre tudja témakörök szerint áttekinteni a könyvelést. Az említett számlákon kívül még lehetnek olyan technikai számlák is amelyek „átmenő forgalmat” bonyolítanak. Különféle tranzakciókkal növekszik a forgalmuk és ugyanígy csökken is. Nevezzük ezeket „központi számláknak” amiatt mert az elszámolások középpontjában állnak. Ezeknek a számláknak is érdemes áttekinteni a szakmai tartalmát.
Mivel a könyvelés számlakapcsolatokból áll és ugyanazt a gazdasági eseményt meg lehet nézni az eszköz számlák oldaláról és az eredményszámlák oldaláról is (pár kivételtől eltekintve), ezért célszerű következetesen csak az eszköz és forrás oldalról áttekinteni a könyvelést. Ez a szemszög biztosítja ugyanis a legjobb betekintést.