Hogyan lehet hibátlan a könyvelés

A megvalósítás viszont egy elavult módszeren

Az elütések kiküszöbölése

A könyvelés közben történt elütéseket eddig csak a tételes egyeztetéssel lehetett kiszűrni, ami időben és munkában is jelentős ráfordítás. Ezt a jelentős ráfordítás tudja kiváltani a könyvelés lényegéről készült kimutatás, ami azonnal áttekinthetővé teszi az elütéseket. Az elütések feltérképezésének módszeréről  ezen a linken  tájékozódhat.

Az elütések felderítéséhez kapcsolódóan hamarosan közzé teszünk egy másik megoldást is, ami az összegszerű elütések teszi feltérképezhetővé egy szintén Excelben megírt eljárás segítségével.

A rejtett hibák feltérképezése

Az összetett gazdasági eseményeket tartalmazó főkönyvi számláknál szükség van egy térképszerű áttekinthetőség megteremtésére. Ennek hiányában számítani lehet arra, hogy rejtett hibákat fog tartalmazni a könyvelés (mivel ebben a vonatkozásban vakon kell könyvelni). Az összetett könyvelés áttekintésének módszeréről ezen a linken tájékozódhat.

A megvalósítás viszont egy elavult módszeren
A megvalósítás viszont egy elavult módszeren

A szakmai problémák elkerülése

A szakmai problémák jelentik a legnagyobb kihívást a könyvelésben. Nehéz ugyanis megmondani, hogy mit tudunk rosszul vagy mi az, amit nem tudunk. Ennek a problémának a megoldásaként egy szisztematikusan felépített tudástár használatát javasoljuk, ami statikusan és folyamat orientáltan is értékelhetővé teszi a könyvelést.

Erről bővebb tájékoztatást ezen a linken talál.