Első lépések

A könyvelési adatok beszerzése

A legtöbb könyvelőprogram rendelkezik olyan menüponttal is, ami ki tudja exportálni a könyvelés adatait egy XML fájlba. Ezt a lehetőséget a Könyvvizsgálói Kamara kezdeményezte és folyamatosan bővül azoknak a programoknak a listája, melyek fel vannak készítve az adatok exportálására. A könyvelőprogramok listája  ezen a linken  tekinthető meg.

Ha a könyvelőprogram ki tudja exportálni a teljes adatállományt egy Excel fájlba, akkor ezt is felhasználhatja a kimutatás elkészítéséhez. Ennek módszerét  ezen a linken  tekintheti meg.

A Navision és a SAP BO vállalatirányítási rendszerekből történő adatexportáláshoz használhat egy külön erre a célra fejlesztett programot, melynek használatát  ezen a linken  tekintheti meg.

Az adatok előkészítése

Az adatok beszerzését követően le kell tölteni a Suminform programot erről a linkről, hogy a megszerzett adatokat elő tudja készíteni. Ez a funkció ingyenes. Az adatok előkészítéséről ezen a linken tájékozódhat.

Az előkészített adatokból kétféleképpen is elkészítheti a kimutatást. Némi díjazás ellenében nem kell kilépnie a Suminform programból, és összeállíthatja a könyvelés lényegét egyetlen kattintással is. (Ez a lehetőség egy kényelmi szolgáltatásként választható, aminek a bevétele a projekt fenntartását és a függetlenség megőrzését teszi lehetővé. A szolgáltatás áráról ezen a linken tájékozódhat.)
Másik lehetőségként közvetlenül az Excel kimutatásba is bemásolhatja az előkészített adatokat és a könyvelés lényegét ott is összeállíthatja (ez a megoldás ingyenes).

A kimutatás összeállítása

Az Excel alkalmazás használatáról  ezen a linken  tájékozódhat. A Suminform program használatát pedig  ezen a linken  ismerheti meg.

A könyvelés lényegéről összeállított kimutatást egyrészt az elütések (elírások) gyors megkereséséhez tudja felhasználni. Ennek a módszerét  ezen a linken  ismerheti meg.

Ezzel párhuzamosan a rejtett hibákat is fel tudja térképezni a könyvelés lényegéről készült kimutatás segítségével. Ezt a lehetőséget  ezen a linken  tudja megtekinteni.

Letölthető programok


  Suminform program  


Ezzel a programmal tudja előkészíteni a könyvelés adatait

  DataLink  


AdatExport a Navision Vállalat irányítási rendszerhez

  DataLink  


AdatExport a SAP BO rendszerhez

  Első lépések  


Sablonfájl a saját adatexporthoz